Ervaringen

Ik loop al heel veel jaren met buikklachten. Veel kramp, ontzettend opgeblazen na iedere maaltijd zelfs zover dat mijn huid pijn ging doen door het oprekken, een onregelmatige stoelgang, en extreem veel flatulentie. Daarnaast voelde ik mij altijd moe, ik kon en wilde eigenlijk altijd wel slapen. Had voor mijn gevoel altijd een dipje. Daarnaast had ik ook een onrustige huid, geïrriteerd en veel jeuk. Vele bezoeken aan de huisarts gebracht en darmonderzoeken gehad en consulten bij de dermatoloog. Uiteindelijk altijd zonder bevredigende oplossing. ‘Leer er maar mee leven’ of ‘ja buikpijn hoort nu eenmaal bij jou’ werd er dan gezegd. Gelukkig ben ik toen met Ellen Wijnands in contact gekomen.

 

Ellen adviseerde mij om een dagboek bij te houden met wat ik at en dronk en hoe ik mij voelde. Dit gaf mij al heel veel inzicht in mijn eetpatroon. Ellen concludeerde dat ik waarschijnlijk een gluten intolerantie en/of lactose intolerantie heb. Daarom kreeg ik het advies om twee weken gluten-, lactose- en suikervrij te eten. Want ook een teveel aan suikers geeft de nodige klachten. Omdat dit voor mij helemaal nieuw was en ik geen idee had van hoe of wat kreeg ik de tip om op Pinterest maar recepten te zoeken van bijvoorbeeld paleo. Dit heeft mij goede handvatten gegeven om het op te pakken. Ik maakte een weekschema van wat ik ging eten. Na twee weken merkte ik al dat mijn klachten afnamen.

 

Nu ben ik een jaar verder en mijn klachten zijn zo goed als over! Ellen heeft mij tijdens deze periode heel fijn begeleid en geholpen met mijn klachten. Ellen is ontzettend gemotiveerd en goed in wat ze doet zonder je het gevoel te geven dat je iets moet. Ik ben ontzettend blij met haar en haar adviezen.

Mijn galblaas is in december 2016 verwijderd en sindsdien heb ik enorm last van mijn darmen. Bijna een jaar geleden ben ik uiteindelijk met Ellen in contact gekomen over voeding.

 

Het eerste wat zij mij leerde is om te voeden en niet te vullen. Ik heb geleerd om suiker aan de kant te zetten, en te vervangen door gezonde alternatieven zonder honger/trek te hebben. En zuivel, daar moest ik zoveel mogelijk van af. Mijn darmen kwamen tot rust. Kilo’s vlogen er af en ik werd alleen maar fitter en voelde me veel beter.

 

Ook mijn dochter heeft baad bij de adviezen van Ellen. Zo heeft zij een slechte huid. Kokosolie doet wonderen bij haar. Kwa voeding leer ik veel: over makkelijke en gezonde tussendoortjes, en hoe suikers en vetten vaak verstopt zitten in veel producten.

 

Soms heb je een duw in de goede richting nodig en Ellen heeft mij die 100% gegeven.

 

En ja, ik val soms ook terug. Maar ik weer nu waar ik mijn lijf een plezier mee doe en daar probeer ik zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Ik heb van Ellen een handleiding gekregen met orthomoleculaire voedingsrichtlijnen en hiermee ben ik direct aan de slag gegaan. De nieuwe levensstijl bevalt mij uitstekend. Het is makkelijk, ik eet super lekker en ik heb een veel beter verzadigd gevoel.

 

De eerste week had ik wel last van hoofdpijn; maar begreep dat dit de ontwenningsverschijnselen zijn van het suiker gebruik. Al met al ben ik ruim 5.5 kg kwijt en ik voel me super goed! Ook je recepten gemaakt en de gado gado is mijn favoriet!