Over Ellen

Ellen_Wijnands

Over
Ellen Wijnands

Interesse voor lekker eten is een rode draad in het leven van Ellen Wijnands: “Voedsel bereiden met de beste en verantwoorde ingrediënten én de toegevoegde gezondheidswaarden door het gebruik van kruiden heeft me altijd gefascineerd.”

Al mijn hele leven ben ik bezig met eten. Wij hadden vroeger thuis een eigen moestuin dus het doppen van (mijn eigen) boontjes en nog vele andere klusjes die te maken hadden met inmaken, schoonmaken en invriezen zijn mij met de paplepel ingegoten. Al heel vroeg wist ik de heerlijkste gerechten te maken en was ik altijd op zoek naar smaak en kleur in de keuken.

 

Na een heftige longziekte in 2001 die mij bijna fataal werd, begon mijn interesse in de alternatieve geneeswijzen en met name de kruiden hadden mijn aandacht. Gedurende een aantal jaren heb ik mij verdiept in verschillende complementaire geneeswijzen en voeding tot ik uiteindelijk in 2015 besloot om van mijn passie mijn beroep te maken.

 

Hieruit is ‘de natuurvoedingsdeskundige’ ontstaan. Omdat gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit jarenlange verstoringen in het lichaam door bijvoorbeeld een trauma, verkeerde voeding, virussen, parasieten of schimmels heb ik met bioresonantie een uitstekend hulpmiddel gevonden om de mogelijke oorzaken van de klacht op te sporen . Voeding en kruiden zijn hier de rode draad op de weg naar verbetering of zelfs herstel van de gezondheid.

Opleidingen

2003-2004 Silverlinde HBO natuurgeneeskundig diertherapeut -basisjaar.

2005-2007 Kruidengeneeskunde Kruidenrijk vakopleiding

2008-2009 Aromatherapie Sorag Academie

2015-2017 Natuurvoedingsdeskundige Civas

2017-2018 Medische Basiskennis Energieschool

2017-2018 Psychosociale Basiskennis Energieschool

2018-2018 Mycotherapie Basis Zenchi

2019-2019 Bioresonantie Zonnevlecht Academie

s

Ervaringen

s

Blog & Laatste Nieuws