22 okt Wraps van lijnzaad
Is lijnzaad gezond?
Lijnzaad is zeker gezond! Het bevat omega 3 vetzuren, ook wel bekend als ‘de goede vetten’ en ondersteunen het hart- en vaatstelsel. Lijnzaad bevat weinig koolhydraten, veel vezels, heeft een hoge verzadigingswaarde en is gezond voor de darmen.
Zo smaakt lijnzaad
Lijnzaad heeft een beetje een nootachtige smaak en leent zich daarom uitstekend voor het maken van brood of wraps. De lijnzaad-wraps in dit recept blijven soepel na het bakken en zijn daarom ideaal om te vullen met kip, vlees, vis en groenten.
Leuke tips hoe je de lijnzaad-wraps kunt serveren.
Een paar smakelijke ideetjes voor het beleggen van de lijnzaad-wraps:
- Restjes vlees of kip, creme fraiche of zelfgemaakte mayo, sla, avocado en komkommer.
- Olijventapenade, spinazie, zachte geitenkaas en komkommer.
- Pesto, gegrilde groenten, rucola, geraspte kaas, pijnboompitten.
- Gegrilde kippendij, Tzatziki, rucola, rode ui, zwarte peper.
Of kies je eigen favoriete beleg en geniet!
Voedingswaarde van de lijnzaad-wraps, per stuk
-
-
- Kcal 238.
- Vetten 16 gram, waarvan verzadigd 1,4 gram.
- Eiwit 9 gram.
- Koolhydraten 6,5 gram, waarvan suiker 0 gram.
- Omega 3 vetzuur 8 gram
-
Recept
- 200 gram blond lijnzaad.
- 200 ml water.
- ½ theelepel Keltisch zeezout.
- Mespuntje vers gemalen zwarte peper.
Optioneel toe te voegen:
- ½ theelepel Knoflookpoeder
- ½ theelepel Gemberpoeder (kooptip Zenzicare: gemberpoeder biologisch)
- ½ theelepel Kurkumapoeder (kooptip Zenzicare: kurkumapoeder biologisch)
Verder nodig:
- Voor het bakken: kokosolie (kooptip Zenzicare: Biologische kokosolie.
- Bakpapier.
- Ronde vorm (bijvoorbeeld deksel pan)
- Pizzasnijder (scherp mes is ook prima).
Zo ga je te werk:
- Vermaal het lijnzaad in de blender of in een hoge beker met de staafmixer
- Breng intussen 200 ml water aan de kook.
- Neem de pan van het vuur als het water kookt en roer het lijnzaad, zout en eventueel de kruiden met een spatel door het water tot een samenhangend deeg ontstaat.
- Laat het deeg in de koeling een half uur rusten.
- Bakpapier.
- Verdeel het lijnzaaddeeg in 4 gelijke porties.
- Plaats 1 deel deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een tortilla. Gebruik eventueel een deksel van een pan en/of de pizzasnijder om je tortilla’s een mooie ronde vorm te geven.
- Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Bak de tortilla’s ca 2 minuten aan 1 kant op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 minuut.
Bron: Sweetashoney.co
Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.