Wraps van lijnzaad

Is lijnzaad gezond?


Lijnzaad is zeker gezond! Het bevat omega 3 vetzuren, ook wel bekend als ‘de goede vetten’ en ondersteunen het hart- en vaatstelsel. Lijnzaad bevat weinig koolhydraten, veel vezels, heeft een hoge verzadigingswaarde en is gezond voor de darmen.

Zo smaakt lijnzaad


Lijnzaad heeft een beetje een nootachtige smaak en leent zich daarom uitstekend voor het maken van brood of wraps. De lijnzaad-wraps in dit recept blijven soepel na het bakken en zijn daarom ideaal om te vullen met kip, vlees, vis en groenten.

Leuke tips hoe je de lijnzaad-wraps kunt serveren.


Een paar smakelijke ideetjes voor het beleggen van de lijnzaad-wraps:

  • Restjes vlees of kip, creme fraiche of zelfgemaakte mayo, sla, avocado en komkommer.
  • Olijventapenade, spinazie, zachte geitenkaas en komkommer.
  • Pesto, gegrilde groenten, rucola, geraspte kaas, pijnboompitten.
  • Gegrilde kippendij, Tzatziki, rucola, rode ui, zwarte peper.


Of kies je eigen favoriete beleg en geniet!

Voedingswaarde van de lijnzaad-wraps, per stuk

 

      • Kcal 238.
      • Vetten 16 gram, waarvan verzadigd 1,4 gram.
      • Eiwit 9 gram.
      • Koolhydraten 6,5 gram, waarvan suiker 0 gram.
      • Omega 3 vetzuur 8 gram

 

Recept

 

  • 200 gram blond lijnzaad.
  • 200 ml water.
  • ½ theelepel Keltisch zeezout.
  • Mespuntje vers gemalen zwarte peper.

 

Optioneel toe te voegen:

 

Verder nodig:

 

 

Zo ga je te werk:

 

  • Vermaal het lijnzaad in de blender of in een hoge beker met de staafmixer
  • Breng intussen 200 ml water aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur als het water kookt en roer het lijnzaad, zout en eventueel de kruiden met een spatel door het water tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Laat het deeg in de koeling een half uur rusten.
  • Bakpapier.
  • Verdeel het lijnzaaddeeg in 4 gelijke porties.
  • Plaats 1 deel deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een tortilla. Gebruik eventueel een deksel van een pan en/of de pizzasnijder om je tortilla’s een mooie ronde vorm te geven.
  • Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Bak de tortilla’s ca 2 minuten aan 1 kant op middelhoog vuur. Draai om en bak nog 1 minuut.

Bron: Sweetashoney.co

Geen reactie's

Geef een reactie