Huidserum: zin of onzin?

Huidserum: zin of onzin?

Mij is altijd verteld dat een serum zo’n beetje goud is voor de huid. Een extra verzorging onder je bestaande creme. Ik voelde me altijd heel rijk als ik met zo’n potje goud van een vooraanstaand cosmeticamerk bij de drogist de deur uit ging, in mijn gedachten was ik Cleopatra.  Het moment dat ik het opsmeerde voelde het altijd heerlijk, maar dat was het dan wel ongeveer. Mijn huid knapte er niet van op en het leek wel of ik er steeds meer van nodig had om dat lekkere gevoel te krijgen.

Synthetisch product:
Pas veel later begreep ik waarom deze producten zo weinig voor mijn (dunne en droge) huid deden. Het eerste ingrediënt- dus het spulletje wat het meest aanwezig is in dat kostbare flesje- was water gevolgd door een serie niet uit te spreken ingrediënten.
Deze synthetische ingrediënten geven even een kort optisch effect waardoor je huid beter lijkt maar met het reinigen haal je het optische effect er mee af.
Dat was dus een hoop (weggegooid) geld. Aan mijn gezicht geen serum meer.

Opnieuw verliefd op Serum:
Inmiddels (vele) jaren later is mijn visie op huidproducten én op het gebruik van Serum drastisch veranderd.
Vanuit de natuurvoeding hanteer ik het principe dat je niets op je huid smeert wat je niet ook zou kunnen eten. je huid is immers je grootste orgaan! En ook al zal je huid niet alles opnemen wat je erop smeert; waarom zou je er iets op smeren wat mogelijk schadelijk voor je zou kunnen zijn?
Het Serum heb ik dan ook opnieuw ontdekt in de vorm van zuivere plantaardige olie.
En ik moet je zeggen: ik ben er verliefd op!

Schadelijke invloeden op de huid:
De huidige kwaliteit van de lucht om ons heen, de kou, de droge warmte van CV, zure regen , de (synthetische) producten die we gebruiken voor onze huid en ook ons voedingspatroon en het gebruik van medicijnen oefenen allemaal invloed uit op de gezondheid van onze huid.

damascena roos

Plantaardige olie: Een cadeau van moeder natuur
Hoe het ooit zover is gekomen dat deze eeuwenoude wijsheden zijn vervangen door (veel te) dure synthetische vervangers weet ik niet maar wat mij betreft mogen ze ook weer snel naar het land der fabelen waar ze thuis horen.
Onze aarde heeft zoveel mooie producten te bieden met de juiste mineralen, vitaminen, anti oxidanten, ontstekingsremmers en pijnstillers en ga zo maar door. Waarom zou je anders willen?!

Plantaardig Serum, een uitgekiende mix van herstellende producten:
Natuurlijk kun je kiezen om een plantaardige olie onder je dagverzorging aan te brengen.
Jojoba Olie bijvoorbeeld is fantastisch voor een wat vettere huid en Argan Olie kennen we inmiddels allemaal als verzorgende olie voor de wat rijpere huid.
Een Serum daarentegen is een zorgvuldig samengestelde mix van ingrediënten die een unieke werking hebben en samengesteld dus meer voor je huid doen dan een enkelvoudige plantenolie.

Mijn favoriet: Alteya Organics Bio Damascena Rose Otto Nourishing Face Serum
Dit serum bevat onder andere olijfolie, zoete amandelolie, macadamia olie, calendula olie,
Ook bevat het etherische olie van Damascena Roos, Lavendel en rozemarijn en is er nog vitamine E aan toegevoegd.
Al met al een zeer verzorgende, kalmerende en voedende olie voor de rijpere/drogere huid.
De olie trekt razendsnel in en geeft de hele dag een gevoel van weldaad en bescherming. Voor mij het ultieme dagelijkse extra verwennerij voor mijn huid! Voel ik me toch weer Cleopatra!
Productinformatie: Alteya Organics Bio Damascena Rose Otto Nourishing Face Serum .

Geen reactie's

Geef een reactie