Detox to the Max Smoothie!

Smoothies zijn een ideale, makkelijke manier om meer fruit en groenten toe te passen in je dagelijkse menu. Zorg er wel voor dat je fruit met groenten en eventueel wat gezonde vetten combineert om een piek in de bloedsuikerspiegel te voorkomen.

Voel je je vermoeid,somber, heb je een opgeblazen gevoel na het eten, kun je slecht tegen koffie en alcohol, slaap je slecht of gaap je veel? Grote kans dat je lever overbelast is

In de hoofdrol in deze Detox Smoothie:

Deze Detox to the Max Smoothie bevat alle ingrediënten om vooral de lever en de gal te reinigen. Deze smoothie kan dus een goede opstap zijn als je gezonder wil gaan eten of wanneer je een periode hebt of hebt gehad van zware belasting voor je lever zoals ziekte, medicatie, pijnstillers, alcohol, verblijf in vervuilde omgeving of een andere toxische belasting of- ja écht- een flinke periode van woede/frustratie  hebt of hebt gehad.

Biet: rode biet is rijk aan vitamine C en bevat onder andere het stofje betaïne dat met behulp van de juiste mineralen en vitaminen B de lever helpt ontgiften en de gal aanmaak stimuleert.
Blauwe Bessen: algemeen bekend als anti-oxidanten. Rood fruit beïnvloedt bovendien de suikerspiegel niet tot nauwelijks.
Kokosolie: vet met middellange vetketenzuur. Gaat de strijd aan met bacteriën en virussen.
Edelgist: bevat van nature hoge gehalten van B1, B2, B3 en B6, foliumzuur, zink en eiwit. Belangrijk voor de celopbouw en energie.
Curcuma Longa en Gember: 2 krachtige ontstekingsremmers die elkaar bovendien nog eens versterken.
Chlorella: bindt aan zware metalen, plastics en andere gifstoffen en bevat bovendien vitaminen, mineralen en eiwitten.
Kaneel: Antibacteriële en antivirale eigenschappen. Helpt de nuchtere bloedsuikerspiegel en het cholesterol te verlagen.

Nodig:

75 gram rode biet
150 gram blauwe bes of een mix van bessen, frambozen en aardbei*
Edelgist: 1 eetlepel
Curcuma Longa: ½ theelepel tot 1 theelepel**
Gedroogde gember: ½ theelepel tot 1 theelepel of een stukje verse gember
Kaneel: 1 theelepel
Kokosolie: 1 theelepel
Chlorella: 1 theelepel
Havermelk: 240 ml
* bij voorkeur biologisch fruit, met name aardbei is sterk vervuild met bestrijdingsmiddelen. Aardbei dus vooral alléén biologisch! Neem desnoods diepgevroren.

Voeg alles bij elkaar en mix met een staafmixer tot een mooie smoothie.

Tip:

Kurkuma, Gember en Kaneel zijn allemaal verwarmende kruiden. Deze kruiden zetten je ‘systeem’ of je ‘Qi’ dan ook “aan”. Bouw het gebruik van gember en Curcuma op in de smoothie. Het geeft echt een ‘oemph’ aan je smoothie waar je even aan moet wennen.


Geen reactie's

Geef een reactie