Kurkuma is prima!

Kurkuma is prima!

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Met dank aan Michael Heger, PhD en als Professor verbonden aan de Jiaxing University Medical College in China worden steeds meer toegeschreven gezondheidsvoordelen van kurkuma ook daadwerkelijk voorzien van het label: wetenschappelijk bewezen. Eén van die wetenschappelijke bewijzen is dat Kurkuma werkt bij gezondheidsklachten van reumatische herkomst. Denk hierbij aan gewrichtsklachten in de breedste zin van het woord, maar ook darmklachten, huidklachten, spierklachten en zelfs vermoeidheid en depressie. Kurkuma remt ontstekingen en reinigt de lever.

CURCUMINE EN MEER;

De wetenschappelijke onderzoeken worden voornamelijk gedaan met de inhoudsstof Curcumine, één van de bestanddelen van Kurkuma. Echter, het specerij Kurkuma bevat naast Curcumine nog vele andere werkzame stoffen zoals bijvoorbeeld terpenen, die op hún beurt ook weer bijdragen aan het remmen van ontstekingen, het doden van schimmels en bacteriën en nog veel meer.

DE NATUUR IS AL PERFECT.

Omdat de werkzame stof Curcumine veel in de spotlights staat lijkt men te vergeten dat de terpenen en andere werkzame stoffen van het specerij even zo belangrijk zijn en bijdragen aan de compleetheid van de werkzaamheid van het specerij. Alle andere werkzame stoffen ondersteunen, versterken, activeren of deactiveren elkaar op het juiste moment op de juiste plek. De kurkumaplant is dus in balans, met de juiste hoeveelheid inhoudsstoffen.

BIOLOGISCH. ZIN OF ONZIN?

Niet biologische kurkuma wordt niet gecontroleerd op aanwezigheid van metalen of andere vervuilende stoffen. Biologische kurkuma is dat wel. Als je dan bedenkt dat de landen waar kurkuma wordt geteeld niet bepaald kunnen worden aangemerkt als ‘meest schone milieu ter wereld’ is het wel degelijk van belang dat het specerij hierop wordt gecontroleerd zodat het risico op het innemen van ongewenste bij-stoffen wordt voorkomen.

KURKUMASPECIALIST

Ik pleit al jaren voor het gebruik van Kurkuma als specerij vanwege de lange lijst van gezondheid bevorderende eigenschappen. Inmiddels hebben ik al vele mensen geholpen met dit prachtige specerij. Denk hierbij aan klachten zoals: Gewrichtsklachten/artritis/artrose/crohn/pds/psoriasis/fybromialgie/obstipatie/depressie en de lijst is nog vele malen langer. Ook dieren hebben baat bij dit specerij. het bevordert een soepele beweging ten gevolgen van bijvoorbeeld slijtage bij honden en paarden en zelfs sportduiven presteren beter bij het gebruik van Kurkuma.

GOLDEN PASTE

Dit is de wijze waarop Kurkuma kan worden verwerkt tot supplement. Kurkuma heeft hulpstoffen nodig om beter opgenomen te worden in het lichaam. Deze hulpstoffen zijn (kokos)olie en zwarte peper. Door het specerij met wat water en de olie en peper in te dikken d.m.v. verhitting ontstaat een soort kruidenpasta (boemboe) die rechtstreeks kan worden ingenomen of kan worden verwerkt in gerechten. Deze golden paste is vaak al effectief op tal van klachten.

VOORDELIG

Kurkuma verwerken tot golden paste is makkelijk en voordelig en wat mij betreft de beste manier van inname.