Maca en Cacao Energyrepen

Maca is een knolgewas dat in de hoger gelegen gedeelten van het Andes gebergte in Peru en Bolivia voorkomt. Maca is een adaptogeen dat het lichaam helpt om met de directe en indirecte gevolgen van stress om te gaan. Een adaptogeen helpt het lichaam om weer in balans te komen.

Maca wordt in Peru en Bolivia al duizenden jaren gebruikt in gerechten voor het verbeteren van kracht, energie en uithoudingsvermogen en tevens voor het verhogen van het libido en vruchtbaarheid.

Maca is rijk aan voedingsstoffen en bevatten aminozuren, mineralen als potassium, calcium, ijzer, magnesium, fosfor en zink, vitaminen waaronder B1, B2 en C. Ook bevat het iodine en essentiele vetzuren. Maca ondersteunt daarnaast het hormonale stelsel en de bijnieren en draagt bij aan het herstel van de hormoonbalans.

In dit recept gebruiken wij gefermenteerde Maca. Gefermenteerde Maca heeft een verhoogd gehalte aan actieve voedingsstoffen en daardoor een uitstekende biologische beschikbaarheid. De capsules van Living Nutrition bevatten biologische gele, rode én zwarte gefermenteerde Maca, geheel volgens oud Sjamaans recept.

De Maca Alive kefir-kombucha gefermenteerde capsules zijn makkelijk open te maken en het poeder kan toegevoegd worden aan gerechten of dranken. Zowel de rauwe Maca als de gefermenteerde Maca Alive Capsules hebben een aardse, beetje nootachtige smaak die uitstekend combineert met cacao.

Maca en Cacao vormen het ultieme duo in een energy reep
De repen zijn makkelijk om mee te nemen en zijn je ideale partner voor of tijdens je workout. Zelfgemaakte Energyrepen zijn eenvoudig te maken, een stuk voordeliger dan vergelijkbare producten uit de winkel en vaak gezonder doordat er geen ongewenste toevoegingen in zitten.

Recept voor het maken van Maca en Cacao Energyrepen:
Dit recept is simpel te maken en is in 10 minuten klaar. Wachttijd ca 2 uur voor het opstijven van de repen.

Ingrediënten:

  • 200g zachte ontpitte Medjool Dadels van goede kwaliteit.
  • 100 gram Havermout
  • 2 eetlepels notenpasta zoals amandel, hazelnoot of gemengde noten
  • 2 eetlepels biologische Raw Vergine Kokosolie + 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels Kasha Boekweit of Chia Zaad
  • 2 eetlepels Raw Cacao Biologisch
  • 4 Maca Alive Capsules of 1 eetlepel Raw Maca wortel
  • 50 gram geraspte Kokos + extra om te bestrooien
  • Mespuntje zeezout

 

Bereiden:

  • Maal de dadels in een food-processor. In eerste instantie wordt het een bal, daarna wordt het een homogene pasta.
  • Voeg dan de notenpasta en de kokosolie toe en meng tot een geheel.
  • Voeg de overige ingredienten toe (behalve de gesmolten kokosolie) samen met een eetlepel water en draai nogmaals tot de pasta weer één geheel vormt. Voeg zo nodig nog wat water toe
  • Smelt de overige kokos- olie au bain marie of in de magnetron.
  • Vet een vel bakpapier in en smeer de pasta hier gelijkmatig over uit.
  • Plaats minimaal 2 uur in de koelkast om .
  • Snijd de repen in stukken.
  • Verpak de repen afzonderlijk en bewaar in de vriezer.
  • Laat de repen 20 minuten ontdooien voor gebruik.

 

Waar vind ik de producten?
Klik hier voor Maca Alive Capsules van Living Nutrition
klik hier voor Biologische Raw Vergine Kokosolie
klik hier voor Raw Cacao gemalen
klik hier voor Raw Maca Wortel Gemalen