Noedelsoep met gember, knoflook en paksoi

Dit voedzame recept staat binnen twintig minuten op tafel. Gemaakt van zelfgemaakte bouillon, noedels, champignons en paksoi. Maak het makkelijk eigen door kip, garnalen, pittige chili of andere groenten toe te voegen.

Ingrediënten

  • 1 1/2 Paksoi
  • 1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
  • 4 knoflooktenen
  • 2 eetlepels verse gember
  • 1 bosui (gebruik het groene en witte deel)
  • 3 sjalotjes
  • 1350 ml bouillon
  • 2 eetlepels sojasaus (of kokosamino’s)
  • 170 gram rijstnoedels
  • Chilivlokken (topping)
  • Sesamzaadjes (topping)
  • 2 hele steranijs
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  • Verwarm 1-2 eetlepels [15-30 ml] olijfolie in een middelgrote soeppan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden sjalotjes toe aan de olie en meng goed. Kook op middelhoog vuur gedurende 4-5 minuten, of tot de sjalotjes glazig worden en zacht beginnen te worden.
  • Snijd het uiteinde van de bosui en scheid het witte gedeelte van het groen. Snijd in ringetjes en zet het groene gedeelte opzij voor de topping.
  • Voeg het witte deel van de bosui, de knoflook en gember toe aan de sjalotjes en roer door.
  • Bak, onder af en toe roeren, 1-2 minuten of tot knoflook en gember geurig zijn.
  • Giet de bouillon of het water voorzichtig in de pan en laat sudderen.
  • Voeg de steranijs en sojasaus toe. Dek af en laat nog 10 minuten sudderen.
  • Haal de steranijs uit de soep.
  • Voeg de gesneden champignons, ongekookte noedels en paksoi toe en laat 5-8 minuten sudderen, of tot de noedels en paksoi gaar zijn. Breng op smaak.
  • Schep de soep in kommen en garneer met sesamzaad, het groen van de bosui en de chilivlokken (indien gewenst).
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie